drs. Henriëtte Brouwer

Henriëtte Brouwer

In mijn werk richt ik mij op de leeftijdsgroep van kinderen en jongeren tot 18 jaar. De hulpvraag van het kind of jongere en zijn of haar ouders is voor mij het vertrekpunt. Samen onderzoeken we wat nodig is om tot een oplossing van het probleem te komen en het gewenste doel te bereiken. Soms is er aanvullende diagnostiek nodig. Ik vind het belangrijk om in het hele traject nauw samen te werken met de ouders.
Mijn behandelingen vinden plaats in een veilige sfeer, waarbij ik aansluit bij de belevingswereld van het kind of jongere. Ik ben gekwalificeerd in het gebruik van diverse technieken, die ik inzet als de situatie dat vraagt en ze een oplossing dichterbij kunnen brengen. Naast technieken uit de oplossingsgerichte therapie, de cognitieve gedragstherapie en EMDR zet ik ook andere werkwijzen in, waaronder tekenen en spel.
Naast mijn werk bij praktijk Samenspel werk ik bij Vivamente, praktijk voor psychologie en coaching, in Lisse. Daarvoor heb ik geruime tijd gewerkt bij een onderwijsbegeleidingsdienst. Daar richtte ik mij onder andere op psychodiagnostisch onderzoek en begeleiding van kinderen met problemen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied.

Wat mij in mijn werk telkens weer raakt, is de veerkracht van kinderen en jongeren. Evenals hun vermogen om op een creatieve manier oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die ze op hun weg tegenkomen. Het is een voorrecht om hen op die weg korte tijd te mogen begeleiden.